вторник, 15 января 2019 г.

Розвиваємо креативність

  Якщо час дитини розписаний по хвилинах, -  плавання, уроки музики, англійська, танці – не дивно, що вона не буде вулканом ідей, бо не мусить вигадувати собі забав і організовувати час. Усе зробили за неї дорослі. Додаткові заняття корисні, однак щодня необхідно відводити час для вільної гри.
  Вільна гра не має нічого спільного з байдикуванням чи переглядом мультиків і т.п. Креативність у дітей молодшого віку пробуджують нетипові іграшки, як-от ложка, мотузка, картонні коробки, листки паперу, газети, вата. Це все можна помістити у коробку, звідки дитина все це вийматиме і вигадуватиме нові призначення для предметів.
       Вигадуйте казки
Звичайно, читання має бути щодня, діти повинні слухати, а пізніше і самі читати книжки, призначені для їх вікової групи. Однак не треба нехтувати дитячими вигадками. Складайте самі казки та історії, наприклад, про кота, якого бачили по дорозі у садочок, про дівчинку на фотографії, про чарівний ліс. Дитячі фантазії безмежні. Ці казки можна записати та разом із дітьми проілюструвати – книга казок готова.
       Розфарбовуйте, клейте, вирізайте
Вся ручна робота стимулює креативність дитини. Дайте їй вигадати одяг для ляльок, зробити гараж для машинок із коробки з-під взуття, намалювати зимовий пейзаж зубною пастою, навчіть вишивати, робити біжутерію, подарунки для близьких людей. Не забувайте хвалити дитину.
       Грайтеся разом

Найкраще гратися в математичні ігри – шаради, головоломки, шахи або шашки, для старших – ігри стратегічні. Завдяки цьому дитина навчиться розробляти стратегії, намагатиметься передбачати хід суперника. Також для розвитку незамінний рух. Катайтеся на велосипеді, грайте у волейбол.

Комментариев нет:

Отправить комментарий